Uzabilitate web (UX)

Succesul site-ului tău este reprezentat de utilizarea şi accesibilitatea acestuia

Uzabilitate web (UX)

Vizitatorii trebuie să navigheze uşor în interfaţa website-ului tău, să identifice rapid informaţia căutată şi să fie atent îndrumaţi către următoarea acţiune.

Respectăm regula celor 2 secunde: gândim meniuri grupate, bine poziţionate, rapid vizibile. Știm că 50% din vizitatorii unui website se bazează pe meniul principal pentru a naviga, 48% din vizitatori dau click pe logo pentru a ajunge pe home, iar 86% dintre vizitatori se aşteaptă ca pe home page să găsească legături vizuale către produse sau servicii.

Obiectivele noastre sunt de a face vizitatorii să navigheze ușor în website să simtă că acesta este unul reprezentativ cu informaţia căutată, uşor accesibilă.

"Conform definiției lui Jakob Nielsen, uzabilitatea este un atribut calitativ care se referă la cât de uşor poate fi folosit un lucru; mai exact, se referă la cât de repede pot învăţa oamenii să folosească ceva, cât de eficienţi sunt atunci când o fac, cât de memorabilă este experienţa, cât sunt de predispuşi la erori şi cât de multă satisfacţie obțin comparabil cu aşteptările lor." - Wikipedia - Uzabilitate

  • respectăm regula celor 2 secunde: gândim meniuri grupate, bine poziţionate, rapid vizibile;
  • respectăm regula celor 3 click-uri: ştim unde trebuie să fie butoanele HOME, COS, CONTACT, ETC;
  • gândim navigare proeminentă, logică: plasăm elementele de meniu în partea de sus a website-ului, precum și în poziții strategice. Știm că vizitatorii sunt în grabă și nu le place să vâneze pentru informații;
  • proiectăm conţinut pe categorii şi subcategorii de interes, cu indicator de navigare în website;
  • realizăm website-uri care se încarcă repede;
  • testăm, testăm, testăm - înainte să lansăm...

Pentru succesul unui website, utilizarea şi experiența utilizatorului (UX) sunt factori decisivi

Tu ai un website reprezentativ cu informaţia uşor accesibilă, meniuri optimizate? Te putem ajuta să afli răspunsul.

ofertă / estimare