Google extinde vizibilitatea informațiilor cu privire la expedierea și returnarea produselor în rezultatele căutării. Astfel, comercianții sunt ajutați să optimizeze experiența utilizatorului și să stimuleze vânzările online.

Atunci când consumatorii achiziționează produse prin intermediul platformelor online, printre cele mai importante lucruri de luat în considerare sunt și viteza de livrare, costul transportului și condițiile de retur.

Pentru optimizarea experienței utilizatorului, Google îmbunătățește raportul „Cumpărături” în Search Console și adaugă noi instrumente pentru monitorizarea și colectarea datelor structurate.

Informațiile de expediere devin mai vizibile pentru compărători

card expediere si retur

Clienții doresc să cunoască costul total al unui produs înainte de a plasa comanda, inclusiv taxele de transport. Iar din cauza taxelor prea mari de expediere, a livrării lente sau a informațiilor neclare despre politica de returnare, mulți cumpărători nu finalizează comanda.

Din aceste motive, comercianții online trebuie să prezinte încă de la început toate detaliile despre expediere și retur.

Extinderea afișajului informațiilor de expediere și retur în Google Search

Odată cu această actualizare, produsele eligibile vor avea informații de expediere și returnare, afișate în Google Search. Pentru a afișa detaliile de expediere și returnare în rezultatele căutării de produse, comercianții trebuie să adauge informațiile, utilizând marcarea datelor structurate, similar modului în care sunt marcate detaliile despre produse.

În mod alternativ, dacă un comerciant trimite informații despre produse către Google prin Merchant Center, Google va utiliza automat informațiile de livrare și returnări furnizate.

Utilizarea Google Search Console pentru datele de expediere și returnări

merchant listings search console

Google Search Console facilitează identificarea cazurilor în care produselor le lipsesc informații de expediere și returnare sau când aceste informații au fost adăugate incorect.

Comercianții cu amănuntul vor primi avertismente în raportul înregistrării comercianților și prin notificări venite pe e-mail pentru astfel de probleme.

Comercianții cu amănuntul sunt încurajați să contacteze Google prin intermediul comunității Google Search Central sau pe Twitter, cu privire la orice întrebări sau nelămuriri.

În concluzie, afișarea extinsă a informațiilor de expediere și returnare în rezultatele de căutare, are ca scop îmbunătățirea experienței de cumpărături online a utilizatorilor și îmbunătățirea succesului afacerilor de comerț electronic.

Oferind informații mai precise, comercianții cu amănuntul pot reduce abandonul cumpărăturilor și pot crește vânzările.

Actualizările rapoartelor și instrumentelor Search Console care vor urma, vor ajuta comercianții cu amănuntul să se asigure că informațiile lor de expediere și returnare sunt exacte și complete.

Surse: https://developers.google.com/search/blog/2023/04/shipping-and-returns-information