29 Noiembrie 2017

time_rank

Este o întrebare foarte bună pentru afacerea ta, indiferent dacă ea este la început sau nu.

De ce depinde ca site-ul tău să ajungă pe primele poziții în Google? De mai mulți factori precum bugetul pe care îl ai la dispoziție, competitorii de pe piața pe care ești sau dorești să intri, atuurile tale de marketing și multe altele.

Pentru început îți vom arăta cum funcționează de fapt poziționarea, clasarea în top 10 rezultate Google, cu ajutorul unui studiu realizat de cei de la Ahrefs. Aceștia ne prezintă într-un mod cât mai cuprinzător cum să ajungi pe primul loc. Ahrefs este defapt un instrumentar pentru backlinks și analiză SEO, iar bazat pe site-urile cu care au lucrat ne oferă grafice reprezentative prin care să înțelegem mai bine fenomenul rank (clasare, poziționare).

Ce este important să reții despre acest studiu este că nu intră în detalii majore, scopul principal este de a ne explica pe înțelesul tuturor cum funcționează clasarea în Google. Și pentru ca noi să putem vedea imaginea de ansamblu asupra poziționării în primele 10 locuri în Google.

 01-age-of-page-days-copy.png

În primul grafic avem prezentate pagini aflate în primele 10 poziționări Google, bazate pe numărul de ani de existență. Au fost luate în considerare 2 milioane de cuvinte cheie luate aleatoriu şi date extrase. Bazat pe ceea ce putem observa este că cele care se clasează pe locul 1 au aproape 3 ani vechime.

Din acest caz rezultă că SERP (Search Engine Result Page) este dominat de pagini mai vechi.

 

02-age-buckets-2

Al doilea grafic ne arată cum 22% dintre paginile poziționate în Top 10 au fost defapt create acum un an de zile.

 

03-percentage-of-young-pages-2

Următorul lucru care se poate observa din graficul 3 este că paginile care sunt de mai puţin de un an în SERP nu au ajuns încă să se poziţioneze. Procentajul de față vorbește de la sine.

 

04-ranking-performance-by-DR-2

Paginile site-urilor cu o rată mare a Domain Rating (DR) au o mai mare performanță față de cele care au un Domain Rating slab. Când discutăm de Domain Rating vorbim defapt despre puterea unui anumit site de a genera legături de pe alte site-uri sau pagini.

 

06-ranking-performance-by-Volume-2

În datele prezentate de cei de la Ahrefs există numai 5.7% din pagini care au reușit să se poziționeze în Top 10 în termen de un an. Restul de 95% de pagini care au făcut parte din studiu nu s-au clasat în topul din acea perioadă.

Paginile norocoase care s-au clasat în Top 10 cu un volum mare de cuvinte cheie au un procentaj de numai 0.3%. Și toate acestea în mai puțin de un an.

 

07-lucky-pages-by-Volume-1

Iar în ultimul grafic avem prezentat procentajul de 5.7% de pagini, defalcate de volumul de cuvinte cheie pentru care s-au poziționat.

Cum reușesc să ajungă unele site-uri în Top 10 în mai puţin de un an?

  • Multă muncă și analiză
  • Foarte bune cunoştinţe de SEO

Este important să-ţi faci temele şi să-ţi cunoști produsul / serviciu pe care ai de gând să-l pui pe piaţă, să utilizezi cuvinte cheie variate, asociate pentru care să ajungi în poziționările Google. Contează mult să ai un domeniu, brand unic, bine stabilit și o audiență cât mai mare, dar loială care să genereze trafic imediat.

Orice ai face, orice ai scrie, este obligatoriu să fie de calitate, să fie pe înțelesul tuturor și să-ţi ajute audiența pentru a câștiga recunoaștere în Google.

Cum îți ajuți noul site să se claseze cât mai sus în Google?

Având în vedere că motorul de căutare Google conține deja milioane şi milioane de pagini de unde poți alege, este important să ieși din mulțime şi să te faci remarcat dacă vrei să fii recunoscut, luat în considerare.

O strategie eficientă de SEO trebuie să facă parte din arsenalul de pregătire, dar asta nu înseamnă că există vreo schemă rapidă care să te poată poziționa sus din prima. Şi dacă există, s-ar putea să fie o scamatorie bazată pe "black hat seo" și domeniul să fie penalizat pe mult timp.

Orice fel de site ai avea este imperativ să fie construit în așa manieră încât tu personal să-l accesezi ușor și logic, iar contentul să fie scris într-un mod în care oamenii ar dori să-l citească. La fel cum am spus şi în celelalte articole, dacă încerci să păcălești Google, lucru acesta va fi descoperit şi îşi vor schimba formula, tactica. Tu și site-ul tău puteți sfârși prăbușiți printre ultimele rezultate (şi acolo sigur nu vei căuta nici tu), deci regulile trebuie respectate!

Cum să ajungi pe primele poziții fără să încalci regulile Google?

Pentru un business cu reputație bună ai nevoie și de un site pe măsură! Şi dacă doreşti să ţinteşti cât mai sus este bine să implementezi tehnici de bună calitate încă de la început. Poate că rezultatele nu se văd instant, dar în timp Google te va recunoaște şi vei ajunge exact acolo unde ţi-ai propus încă de la bun început - prima pagină sau primele locuri în clasările Google pe domeniul tău.

Ține minte că atunci cât ajungi în primele rezultate, printre cei mai buni, Google se va uita cu şi mai multă atenție la site-ul tău, deci trebuie să fii şi mai bine pregătit.

Ce câştigi dacă ajungi în primele rezultate Google?

Tot ceea ce îţi poţi dori: mult trafic, vânzări, bani, profit!

Un site care este pe locul întâi în căutările Google atrage cele mai multe click-uri, mult mai multe decât o pagină aflată pe locul doi. Mai mult, un site aflat pe locul întâi are cu siguranță mai multe link-uri în comparație cu celelalte opt clasări în SERP.

Pe lângă ceea ce am scris deja în cele de mai sus care te pot propulsa pe locul 1, mai există câteva lucruri care trebuie luate în considerare: listările organice, căutările locale organice, ştiri, videoclipuri, hărţi, bloguri, imagini şi updates în social media. Nu este obligatoriu să le ai pe toate în site-ul tău, caută doar ceea ce ţi se potriveşte cu produsele sau serviciile tale, taget-ului tău şi afacerii per total.

Pot alege să mă clasez bazându-mă pe numele brandului/ companiei mele?

Sigur că poți! Defapt Google a pregătit pentru tine câteva servicii și unelte care să te ajute în acest sens. Google My Business te ajută cu managerierea prezenței tale în Google, în căutări, dar și în hărți. Este o unealtă simplă și gratuită care îți ajută clienții să te găsească și să afle povestea afacerii tale.

La aceste punct este important să-ți alegi un nume de brand original și unic pentru a ieși din anonimat. Trebuie să ți cont să ai o bună optimizare on page și câteva link-uri de sosire.

Dacă alegi să te clasezi după serviciul oferit, local, trebuie să faci mențiune la zona geografică în descrieri. Dacă vrei ca serviciul tău să fie cunoscut în întreaga țară trebuie să faci rost de mențiuni și legături din partea altor site-uri decente pentru o clasare națională.

Dacă vrei ceva de calitate încă de la început și cauți o firmă care să-ți ofere toate acestea, poți opta pentru serviciile agenției LiveCOM Cluj-Napoca. Avem experiența necesară și suntem la curent cu tot ceea ce este nou în domeniu pentru ca site-ul tău să se dezvolte și să ajungă pe primele locuri în Google. Dacă știi ce e mai bun pentru afacerea ta noi suntem aici pentru a o face și mai cunoscută în mediul online.

Imaginile şi anumite informaţii au fost preluate de la sursa:

https://ahrefs.com/blog/how-long-does-it-take-to-rank/

 

Ai aflat informații interesante?

Abonează-te la newsletter şi îți vom trimite noutățile.
Articol publicat în Articole și noutăți   Miercuri, 29 Noiembrie 2017