Google a publicat pe blog un raport detaliat care prezintă modul în care detectează recenzii de afaceri și conturi de profil false.

Sistemele de învățare automată au fost actualizate pentru a putea elimina mai multe recenzii și înregistrări de afaceri false, dar și imagini și videoclipuri frauduloase.

Sistemele automate și echipele de analiză umană au eliminat peste 200 de milioane de fotografii, 7 milioane de videoclipuri și au blocat sau eliminat peste 115 milioane de recenzii, ceea ce reprezintă o creștere cu 20% față de anul anterior.

Cum prinde Google spam-ul contribuit de utilizatori

Google folosește modele noi de învățare automată pentru a captura și elimina conținutul fals și fraudulos.
Aceste modele de învățare automată caută modele neobișnuite în conținutul contribuit de utilizatori, incluzând semnalarea noilor forme de abuz care nu au fost văzute anterior.

Google a declarat următoarele:

Am folosit de multă vreme inteligența mașinilor pentru a ne ajuta să identificăm tiparele unui potențial abuz și continuăm să ne dezvoltăm tehnologia.

Anul trecut am lansat o actualizare semnificativă a modelelor noastre de învățare automată care ne-a ajutat să identificăm tendințe noi de abuz, de multe ori mai rapid decât în anii precedenți.

De exemplu, sistemele noastre automate au detectat o creștere bruscă în Business Profiles cu domenii web care se termină în „.design” sau „.top” – ceva care ar fi greu de identificat manual în milioane de profiluri.

Echipa noastră de analiști a confirmat rapid că aceste site-uri web sunt false – și am putut să le eliminăm și să dezactivăm rapid conturile asociate”.

Sistemele Google examinează conținutul nou înainte de a fi postat pentru a bloca conținutul fals sau fraudulos, trimis către sistemul Google Maps.

De asemenea, ei implementează un model de învățare automată pentru a scana conținutul care este deja publicat, pentru a prinde conținutul fals care ar fi putut scăpa de recenziile inițiale.

Aceste noi sisteme blochează spam-ul mai repede decât în trecut și captează mai mult din acesta.

Google explică:

În unele locuri, escrocii au început să suprapună numere de telefon inexacte peste fotografiile contribuite, sperând să păcălească victime nebănuite să-l sune pe fraudator, în loc de afacerea propriu-zisă.

Pentru a combate această problemă, am implementat un nou model de învățare automată care ar putea recunoaște numerele suprapuse pe imaginile contribuite, prin analizarea detaliilor vizuale specifice și a aspectului fotografiilor.

Cu acest model am detectat și blocat cu succes marea majoritate a acestor imagini frauduloase și care încalcă politicile înainte de a fi publicate.

Statistici de blocare a spam-ului

Anunțul postat de Google spune că în 2022:

  • Google a blocat sau a eliminat peste 115 milioane de recenzii, spunând că majoritatea au fost blocate înainte de a fi publicate.
  • Noii algoritmi de combatere a spamului au eliminat peste 200 de milioane de fotografii și peste 7 milioane de videoclipuri care încălcau politicile de conținut ale Google.
  • S-au blocat 20 de milioane de încercări de a crea profiluri de afaceri false.
  • S-a adăugat protecție sporită pentru peste 185.000 de companii care se confruntau cu activități suspecte.

În ianuarie 2023, Google a trimis un comentariu către FTC (Comisia Federală pentru Comerț), care a transmis că Google folosește semnale pentru a identifica conturile false, pe lângă revizuirea conținutului.

Google a mai spus că acum scanează imagini pentru a detecta conținutul suprapus pe imagini, care este menit să redirecționeze apelurile telefonice de la o afacere și către numărul de telefon al escrocilor.

Ei verifică dacă există roboți, conținut duplicat, modele de cuvinte similare cu recenziile false cunoscute și, de asemenea, folosesc un sistem pe care îl numesc „intelligent text matching”, adică „potrivire inteligentă a textului”, care ajută la identificarea conținutului înșelător.

Autentic, sigur și de încredere

Google folosește atât recenzori automați, cât și umani, efortul fiind pentru a bloca activitatea neautentică pe ecosistemul Google Maps.

Surprinderea activităților frauduloase pe Google Maps este importantă atât pentru persoanele care depind de recenziile companiei, cât și pentru companiile care au afaceri listate în sistem.

Recomandăm și articolul https://www.livecom.ro/articole-si-noutati/local-b2b-seo-ghid-pentru-afaceri-locale cu sfaturi despre cum să-ți crești afacerea locală prin îmbunătățirea SEO.