Articole şi noutăţi

De ce se închide Google Plus (G+)?

Articole și noutăți
inchidere-google-plus

Care este primul răspuns care apare în minte când o persoana menționează cuvântul GOOGLE?! Evident, motorul de căutare online Google, care în prezent este cel mai folosit. Dar Google nu se limitează doar la atât.

Google LLC este o corporație multinațională din America care administrează acest motor de căutare pe internet, dar care, în același timp, a creat servicii și instrumente destinate atât publicului larg, cât și mediului de afaceri.

Citeşte mai mult...

Marketingul prin intermediul influencerilor

Articole și noutăți
marketing-influenceri

Numeroși consumatori au devenit mai sceptici și mai atenți la produsele sau serviciile pe care diverse companii le oferă. Într-o lume saturată de publicitate, a devenit mult mai dificil pentru un brand să câștige încrederea și să atragă sau fidelizeze clienții.

Un produs sau un serviciu are mai multe șanse de reușită dacă este recomandat  de un prieten sau membru al familiei. O recomandare de încredere are mai multă credibilitate decât o reclamă. Dar aceasta nu este neapărat necesar să se limiteze la o persoană din cercul de cunoștințe.

Citeşte mai mult...

Cifre din e-Commerce în România

Articole și noutăți
cifre-e-commerce-romania

Numărul de români care aleg comerțul online, în loc să stea la cozile din magazine, crește semnificativ de la an la an. Astfel, conform datelor naționale, e-Commerce-ul a crescut în 2018 cu 30% față de anul 2017. De asemenea, anul trecut, și numărul de magazine online active din România s-a dublat față de 2017.

Comerțul online a devenit pentru români un trend și o necesitate. Conform cifrelor oferite de Institutul Național de Statistică, peste 50% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 ani apelează la această industrie.

Citeşte mai mult...

Tendințe Web Design în 2019

Articole și noutăți
tendinte-web-design

Tendințele în web design pot fi privite ca noi soluții care conduc la construirea inteligentă a unui site sau la creșterea popularității acestuia. Acestea sunt definite de modul în care dezvoltatorii din domeniu aleg să redea povestea și identitatea afacerii.

Scopul poveștilor create prin intermediul web designului  rămâne mereu același: să distreze, să educe și să împărtășească consumatorilor experiențe comune. Specialiștii web se întrebau în ce direcție vor evolua tendințele de web design în anul 2018. Succesul designului plat a fost de neoprit.

Citeşte mai mult...

Construirea unei puternice prezențe online pe care clienții să o iubească

Articole și noutăți
prezenta-online

Construirea unei prezențe online pentru o firmă, nu este neapărat o știință complicată. Cu toate acestea, numeroase afaceri îi subestimează importanța și consideră că este dificil să se creeze o prezență în mediul social online pe care clienții să o îndrăgească.

Când se discută despre succesul prin intermediul marketingului de tip social media, nu există nicio dubiu că o afacere trebuie să aibă o prezență cu adevărat observabilă în cadrul online. Astfel, atât afacerile mici, cât și cele mari prezintă un interes major pentru a fi prezente pe site-urile importante din social media.  

Citeşte mai mult...

Video Marketing - o necesitate pentru afacerile online

Articole și noutăți
video-marketing

Domeniul de marketing se află într-o continuă schimbare și dezvoltare, iar implementarea de noi strategii este esențială pentru succesul unei afaceri online. Video marketingul a devenit în ultimii ani o strategie care nu este doar opțională, ci necesară pentru ca o firmă să își atingă obiectivele.

Este utilă apelarea la videoclipuri în strategia de marketing digital? Răspunsul este simplu: DA. Video marketingul va reprezenta în 2019 un instrument de promovare esențial și profitabil pentru fiecare afacere.

Citeşte mai mult...

Cum SEO poate influența afacerea

Articole și noutăți
seo-influenteaza-afacerea

În 2018 este posibil să se dețină un site de business fără a se apela la SEO , dar acest lucru prezintă riscuri și pierderi. Așadar, este indicat să se omită acest instrument atât de valoros în marketingul online?!

Aproape fiecare deținător de afacere online a recomandat, a dorit sau a ales să investească, într-un moment, în SEO. În același timp fiecare a fost conștient de faptul că în urma utilizării acestuia pot apărea rezultate impredictibile sau rezultate pozitive care se văd doar în timp.

Citeşte mai mult...

Strategia de marketing pentru Black Friday

Articole și noutăți
black-friday

Se apropie acel moment din an în care cumpărătorii își setează alarma la ore neobișnuite pentru a aștepta în linie în fața magazinului lor preferat sau pentru a fi în fața laptopului cu site-ul favorit de produse  deschis pentru a “prinde” cele mai bune oferte ale anului. Da, este vorba despre BLACK FRIDAY.

Black Friday a devenit pentru majoritatea consumatorilor un eveniment anual mult așteptat, pentru mulți reprezentând startul sezonului de sărbători. În fiecare an, acest festival al cumpărăturilor devine din ce în ce mai mare, iar fiecare afacere, mai mică sau mai recunoscută, se pregătește cu toate “armele” pentru a atrage și a satisface un grup cât mai mare de persoane.

Citeşte mai mult...

Cum se identifică publicul țintă

Articole și noutăți
public-tinta

Identificarea publicului țintă reprezintă una dintre cele mai importante aspecte din strategia de marketing pentru conținut. Înaintea procesului de creare a conținutului, trebuie să se definească și cunoască persoanele pentru care se realizează acesta. Este o postare pentru iubitorii de animale, pentru localnici, pentru amatorii de sporturi extreme, consumatorii de produse bio etc.?

Modul de creare și abordare a unui conținut diferă de la un public la altul. Astfel, acesta trebuie să se adreseze grupului de persoane interesate de produsele sau serviciile specifice pe care o firmă le oferă.

Citeşte mai mult...

Remarketingul și Retargetingul – Când și cum pot fi utilizate

Articole și noutăți
remarketing-si-retargeting

De multe ori în domeniul e-commerce consumatorii vizitează site-ul unei afaceri, accesează paginile acestuia, adaugă produse în coșul de cumpărături, dar nu finalizează achiziția acestora. Acest fapt se întâmplă des în momentul în care aceștia sunt distrași de altceva sau aleg să analizeze mai mult finalizarea procesului de cumpărare.

Potrivit studiilor, doar 2% dintre persoanele care vizitează un site pentru prima dată achiziționează articole din cadrul acestuia. Pentru o creștere a volumului de vânzări a unei afaceri, există aceste două tactici de marketing: REMARKETING și RETARGETING. Scopul acestora este de a atrage înapoi vizitatorii care au manifestat interes pentru un brand.

Citeşte mai mult...
Pagina 9 din 13